Aangesloten adviesbureaus

Binnen Nederland zijn er een groot aantal adviesbureaus actief. Op deze pagina vermelden wij u een overzicht van adviesbureaus die aangesloten zijn bij ISO Register.nl.

Let op! ISO Register hanteert geen beoordelingscriteria met betrekking tot de aangesloten bureaus. Wij adviseren u bij het maken van een keuze meerdere offertes aan te vragen, maar ook klanten van adviesbureaus te bellen om hun ervaringen te delen.

Lijst met adviesbureaus

ATERON B.V. - Sittard

ATERON B.V.

Ateron biedt begeleiding bij het opzetten, implementeren en onderhouden van managementsystemen. Klantgerichtheid en een lean aanpak zijn daarbij net zo kenmerkend voor de aanpak als deskundigheid en persoonlijk advies. Ateron boogt op jarenlange ervaring in zowel de profit als de non-profit sector en heeft brede expertise in o.a. facilitaire en zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, industrie en bouw.

Diensten:

• Opzetten, implementeren en onderhouden van managementsystemen
• Kwaliteitsmanagement (ISO 9001)
• Risicomanagement (ISO 31000)
• Veiligheidsmanagement (VCA)Milieumanagement (ISO 14001)
• Duurzaamheid (ISO 26000, MVO prestatieladder, CO2-prestatieladder)
• Servicemanagement (ISO 20000-1)
• Informatiebeveiliging (ISO 27001)
• Energiemanagement (ISO 50001)
• Branche-specifieke keurmerken en certificatieschema’s zoals HKZ, NEN-EN 15224 (ISO voor de Zorg), keurmerk bus, keurmerk taxi, keurmerk beveiliging.
• Methodische risicoanalyse op organisatie-en/of procesniveau (zoals BowTie)
• Cultuurworkshops
• Uitvoeren van audits
• Trainingen op maat (waaronder kwaliteitsmanagement en interne audits)

Referenties
Referenties op aanvraag.

Bedrijfsnaam: ATERON B.V.
Adres: Rijksweg Zuid 35
6131 AL SITTARD
Telefoonnummer: 046-4571900
Website: www.ateron.nl
Email: info@ateron.nl

Bureau IN FOCUS - Nieuweroord

Bureau IN FOCUS

Bureau IN FOCUS is een adviesbureau op het gebied van certificering, Arbowet- en regelgeving. Wij adviseren en ondersteunen op een praktische en effectieve wijze.

Wij zijn gespecialiseerd op de normschema’s VCA, VCU, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, De MVO-Wijzer alsmede op de arbeidsomstandighedenwet. Voor een heldere kijk in uw bedrijf maken wij graag een afspraak.

Certificering

Bureau IN FOCUS is specialist op het gebied van certificering en staat bij certificerende instellingen hoog aangeschreven als betrouwbare partij inzake certificatieondersteuning. De adviseurs van Bureau IN FOCUS zijn in de uitoefening van het zelfstandig beroep deels actief als Lead Auditor voor certificerende instellingen en weten hierdoor als geen ander hoe certificering in zijn werk gaat.

Certificering richt zich op het beheren van bedrijfsprocessen middels een vaste systematiek. Het meest bekende systeem voor kwaliteitsbeheersing is het normschema ISO 9001. Voor een goede beheersing van arbeidsomstandigheden bestaat een internationale norm en een nationale norm. De nationale norm is VCA of VCU, zulks afhankelijk van de hiërarchische positie van een organisatie. De internationale norm is ISO 45001. Op het gebied van milieu zijn bedrijfsprocessen beheersbaar middels het normschema ISO 14001.

Achter ieder normschema gaat een systematiek schuil wat feitelijk niets meer of minder is dan een reeks procedures die, mits goed geïmplementeerd, een beleid vormen. Een certificaat wat door een certificerende instelling wordt afgegeven bevestigd dat een bedrijf zich conformeert aan een normschema. Indien uw organisatie gecertificeerd moet zijn of zich wil onderscheiden, neem dan contact met ons op.

Arbowet- en regelgeving

Bureau IN FOCUS is specialist op het gebied van Arbowet- en regelgeving. Onze adviseurs zijn gediplomeerd veiligheidskundige en weten als geen ander hoe Arbowet- en regelgeving zich verhoud ten opzichte van de praktijk. Bureau IN FOCUS ontwikkeld beleid voor het midden en klein bedrijf waarvan de werking in uiteenlopende sectoren succesvol is gebleken. Wij stellen van organisaties de context vast en inventariseren risico’s en kansen. Wij analyseren Arbowet- en regelgeving op relevantie en toepasbaarheid.

Bedrijfsnaam: Bureau IN FOCUS
Adres: Noorderweg 12
7912 TN NIEUWEROORD
Telefoonnummer: 085 1304 225
Website: www.bureauinfocus.nl
Email: info@bureauinfocus.nl

CertificeringsAdvies Nederland - Veghel

CertificeringsAdvies Nederland

Heeft uw organisatie behoefte aan een managementsysteem conform een ISO-norm? En bent u ook van mening dat niet de norm maar uw organisatie hierbij het uitgangspunt moet zijn? CertificeringsAdvies Nederland is een adviesbureau, gespecialiseerd in de thema’s (organisatie)Kwaliteit, Arbo, Milieu, Informatiebeveiliging en Voedselveiligheid. In onze dienstverlening staat uw (ondernemende) organisatie centraal. Immers, uw organisatie en uw mensen zijn uniek. De implementatie en certificering van een managementsysteem moet dit versterken.
Dankzij ons grote aanbod aan trainingen en cursussen op het gebied van ISO-certificering, vergroten wij de kennis van uw mensen waardoor u het maximale rendement uit uw certificering haalt.

Onze branchemanagers zijn op de hoogte van de ontwikkelingen in de diverse branches waarin wij onze diensten aanbieden. Wij zijn gespecialiseerd in de branches;

– Bouw
– Techniek
– Transport en Logistiek
– Zakelijke dienstverlening en IT
– Food en Feed
– Uitzendbranche

Onze adviseurs denken als een ondernemer en onze docenten hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven. En bij elkaar, als team, zijn wij jouw partner. Partner in Certificeren!

Bedrijfsnaam: CertificeringsAdvies Nederland
Adres: Mountbattenweg 19
5466 AX VEGHEL
Telefoonnummer: 085 487 99 72
Website: www.certificeringsadvies.nl
Email: info@certificeringsadvies.nl

KADER Advies- en opleidingsbureau - Amsterdam

KADER Advies- en opleidingsbureau

Kader is een advies- en opleidingsbureau dat trajecten en opleidingen op het gebied van kwaliteit, veiligheid & arbo, milieu & mvo biedt en verzorgt. Wij zetten managementsystemen op om aan (ISO-) normen, wet- en regelgeving te voldoen. We ondersteunen onze opdrachtgevers vaak blijvend zodat opdrachtgevers continu blijven voldoen aan(ISO-) normen, wet- en regelgeving, ook als deze wijzigen. Opleidingen van Kader zijn vaak gericht op veiligheid, zoals MVK en HVK opleidingen.

Bedrijfsnaam: KADER Advies- en opleidingsbureau
Adres: Huis ter Heideweg 4
3705 LZ ZEIST – Almelo – Amsterdam – s-Hertogenbosch – Rotterdam
Telefoonnummer: 030 243 64 64
Website: www.kader.nl
Email: info@kader.nl

MOLENAAR & PLASMAN SOLUTIONS - Wilnis

MOLENAAR & PLASMAN SOLUTIONS

Molenaar&Plasman Solutions staat bekend als pragmatische ontzorger, dit blijkt ook wel uit hoe opdrachtgevers over onze aanpak en de samenwerking spreken:

Bart van der Vorst, Business Development manager, Quality and Regulatory Affairs RSG Safety:
“Compliment voor de prettige en praktische samenwerking.”

Marcel en Danny Steenbruggen, Directie en eigenaren Steenbruggen Milieutechniek& Brandpreventie:
“Molenaar&Plasman Solutions is voor ons kwaliteitssysteem de juiste partij binnen ons bedrijf.”

Anand Harinarain, Directeur/Eigenaar Best BV:
“De pragmatische instelling van MnP Solutions past bij onze eigen mentaliteit. Dat gaf ons het vertrouwen dat ons certificatie-traject niet zou uitmonden in een papieren tijger.”

MnP Solutions is onderscheidend in haar aanpak. Een aanpak die opdrachtgevers ontzorgt en oplossingen biedt. Met als resultaat een kwaliteitssysteem dat daadwerkelijk toegevoegde waarde levert voor een organisatie. MnP Solutions ondersteunt en faciliteert uw organisatie bij het implementeren, onderhouden en verbeteren van uw kwaliteitssysteem.

Bij deze doelgerichte aanpak staat eenvoud centraal. Een werkend kwaliteitssysteem is een simpel kwaliteitssysteem, met heldere procedures, snel en eenvoudig te gebruiken formulieren, handige overzichten en begrijpbare werkinstructies. Een slank en goed te doorgronden kwaliteitshandboek waarin normen als ISO9001, ISO14001, VCA, maar ook SC530 en SC540 (kunnen) worden geïntegreerd vormt hierbij de basis. Met als resultaat een kwaliteitshandboek dat niet verstoft in een kast, maar digitaal beschikbaar is en daadwerkelijk wordt gebruikt zoals deze is bedoeld.

MnP Solutions ontzorgt u en uw organisatie ook graag, dus als u kennis wilt maken met deze praktische aanpak neem dan contact op middels onderstaande gegevens.

Bedrijfsnaam: MOLENAAR & PLASMAN SOLUTIONS
Adres: Raaigras 14
3648 jb WILNIS
Telefoonnummer: 020-84.64.287
Website: www.mnpsolutions.nl
Email: info@mnpsolutions.nl

PROMA CONSULTING B.V. - Amersfoort

PROMA CONSULTING B.V.

Wij begeleiden bedrijven bij het opzetten en implementeren van kwaliteits-, arbo-, milieu-, en veiligheidssystemen zoals bijvoorbeeld ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 en VCA. Daarnaast bieden we totaaloplossingen op het gebied van project- en contractbeheersing in de GWW sector, Bouw, Industrie en Energiemarkt.

Door middel van het implementeren van de beheersbaarheidsdriehoek, zijnde scope-, kwaliteit- en contractmanagement, realiseren we samen met u beheerste projecten.
Onze visie op beheersbaarheid heeft reeds, aantoonbaar, geleid tot grote verbeteringen bij onze opdrachtgevers.

Wij zijn actief door heel Nederland met een team van toegewijde adviseurs en helpen u graag bij uw vraagstukken met betrekking tot het opzetten, implementeren en onderhouden van uw managementsysteem.

Bedrijfsnaam: PROMA CONSULTING B.V.
Adres: Maanlander 47 (1.09)
3824 MN AMERSFOORT
Telefoonnummer: 085-0160426
Website: www.proma-consulting.nl
Email: info@proma-consulting.nl

PROVISON - Utrecht

PROVISON

Wij helpen bij het opzetten, implementeren en onderhouden van managementsystemen zoals ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu) VCA en OHSAS 18001 (Arbo)
Daarnaast begeleiden wij organisaties zowel bij het veranderen van bestaande processen als bij het bedenken en in de praktijk brengen van nieuwe ideeën. Wij adviseren met oog voor de praktijk. Van de verplichte risico-inventarisatie & -evaluatie tot het voldoen aan eisen: wij hebben deskundigen in huis.

De mensen achter Provison zijn jonge en hoogopgeleide professionals met passie voor wat ze doen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is één van de kernwaarden van onze organisatie. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als u vragen hebt met betrekking tot andere certificatienormen.

Bedrijfsnaam: PROVISON
Adres: Adriaanstraat 44
3581 SG UTRECHT
Telefoonnummer: 030 7510 740
Website: www.provison.nl
Email: info@provison.nl

Q-EFFECT - Heerhugowaard

Q-EFFECT

Filosofie
Elk managementsysteem dient een duidelijk doel: Het gekozen systeem moet het management helpen om de organisatie en de werkzaamheden te beheersen. Hoe praktischer dit wordt ingevuld, des meer kans op succes. Tenslotte dient het vooral als hulpmiddel om bij te dragen aan een betere performance, niet als alleen een administratieve last.

Wij geloven erin dat het succes van het systeem door de medewerkers wordt bepaald. Dit lukt vooral wanneer de drempel, om het management systeem te gebruiken, laag is. Tenslotte dient het management systeem als instrument wat elke dag wordt gebruikt, bewust of onbewust.

Onze insteek is dat het succes wordt bepaald door de eenvoud van het systeem: Simpel, logisch van opzet, eenvoudig en duidelijk. Te begrijpen voor iedere medewerker, waarmee wordt bereikt dat er daadwerkelijk mee wordt gewerkt en de systematiek dagelijks bijdraagt aan een betere performance op veel fronten.
Voor u zal dit leiden tot meer inzicht en een beter resultaat!

Benieuwd wat Q-effect kan betekenen voor uw organisatie?
Bel Q-effect: 072 572 27 90 of mail info@q-effect.nl

Wij maken van uw certificatietraject een succes.

U kunt bij ons onder andere terecht voor:

– ISO 9001
– ISO 14001
– VCA
– AS 9100 (aerospace)
– IATF 16949 (automotive)
– Diverse vraagstukken op het gebied van organisatie en procesbeheersing

Gecertificeerd, en dan? Voor een vast bedrag per maand houden wij uw management systeem bij, en kunt u doen waar u goed in bent: Ondernemen!

Bedrijfsnaam: Q-EFFECT
Adres: Kraagbeer 10
1704 TW HEERHUGOWAARD
Telefoonnummer: 072 572 27 90
Website: www.q-effect.nl
Email: info@q-effect.nl

RITZKY ORGANISATIEADVIES - Amsterdam

RITZKY ORGANISATIEADVIES

Ritzky Organisatieadvies is een landelijk organisatieadviesbureau, gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van organisaties bij het opzetten, implementeren, verbeteren en onderhouden van (integrale) managementsystemen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, milieu en MVO. Daarnaast verzorgen wij ook de bijbehorende opleidingen en trainingen. Wij kunnen u van dienst zijn bij:

• Kwaliteit
o NEN-EN-ISO 9001:2008
o INK-managementmodel
o Diverse BRLs (bouwsector en installatiebranche)
o Branchegerichte erkenningsregelingen

• Kwaliteit in de zorg
o HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector)
o ZKN-keurmerk

• Veiligheid
o RI&E (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie)
o VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers)
o VCU (Veiligheids Checklist Uitzendorganisaties)
o VGM-projectplan

• Milieu
o NEN-EN-ISO 14001:2004

• MVO
o MVO-wijzer (MVO Verklaring en MVO Certificaat)
o MVO prestatieladder

• Voedselveiligheid
o HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points)
o Hygiënecode

• Opleidingen en trainingen
o Basisveiligheid VCA (B-VCA)
o Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA)
o Bedrijfshulpverlening BHV
o Interne auditor training

Bedrijfsnaam: RITZKY ORGANISATIEADVIES
Adres: Johan Huizingalaan 345
1066 TW AMSTERDAM
Telefoonnummer: 020-716 36 75
Fax nummer: 020-716 36 77
Website: www.ritzky.nl
Email: info@ritzky.nl

VAN HOUTEN & PARTNERS - Alphen aan de Rijn

VAN HOUTEN & PARTNERS

VAN HOUTEN & PARTNERS B.V. BV – Denken mee in veiligheid en kwaliteit –

Van Houten & partners BV is een landelijk opererend adviesbureau voor o.a. begeleiding in VCA,
ISO, MVO, RI&E, VCA cursussen, BHV.

Van Houten & partners bv. richt zich met name op het midden- en kleinbedrijf. Van Houten & partners bv uw partner in kwaliteit en veiligheid. Specialisten, die zich niet opstellen als een controleur, maar juist als een partner van de ondernemer. Het gaat niet alleen om de regels, maar het gaat juist om meedenken en het zoeken naar oplossingen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Bedrijfsnaam: VAN HOUTEN & PARTNERS
Adres: Tankval 5a
2408 ZC ALPHEN AAN DEN RIJN
Telefoonnummer: 0172-470168
Fax nummer: 0172-424147
Website: www.vanhouten.nl
Email: info@vanhouten.nl

VOS ADVIES - Hollandscheveld

VOS ADVIES

Vos Advies BV is in 1996 opgericht vanuit de behoefte organisaties integraal te adviseren bij bedrijfskundige vraagstukken. In eerste instantie lag de nadruk vooral op het implementeren van kwaliteitssystemen (o.a. ISO 9001). Door de jaren heen is dit doorontwikkeld naar het beheersbaar maken van risico’s en het outputgericht implementeren van managementsystemen.

Ons kantoor werkt vanuit 2 kerndisciplines, te weten Zorg en Techniek. Ons Team Techniek werkt in Nederland, België en Duitsland voor uiteenlopende bedrijven in o.a. de sectoren bouw, industrie, GWW/groenvoorziening, installatie, automotive en energie (olie/gas). Ons Team Zorg & Welzijn adviseert uiteenlopende klinieken en zorg- en onderwijsinstellingen.

Het belang van de klant staat bij ons altijd voorop. Dat wil niet zeggen dat wij alles doen wat de klant van ons vraagt. Een positief kritische houding en ethisch handelen zijn 2 basiswaarden binnen onze organisatie. Met dit als uitgangspunt richten wij ons altijd op het behalen van de gezamenlijk overeengekomen doelstellingen.

Bedrijfsnaam: VOS ADVIES
Adres: Zuideropgaande 54
7913 TN HOLLANDSCHEVELD
Telefoonnummer: 088 – 858 11 22
Website: www.vosadvies.nl
Email: info@vosadvies.nl