Aangesloten adviesbureaus

Binnen Nederland is er een groot aantal adviesbureaus actief. Op deze pagina vermelden wij u een overzicht van adviesbureaus die aangesloten zijn bij isoregister.nl.

Let op! ISO Register hanteert geen beoordelingscriteria met betrekking tot de aangesloten bureaus. Wij adviseren u om een offerte bij meerdere bureaus (dit kan in 1 formulier) aan te vragen en zodoende het aanbod, zegge de reacties die u krijgt van de bureaus, zelf te vergelijken.

Lijst met adviesbureaus

Ateron B.V. - Sittard

ATERON B.V.

Ateron biedt begeleiding bij het opzetten, implementeren en onderhouden van managementsystemen. Klantgerichtheid en een lean aanpak zijn daarbij net zo kenmerkend voor de aanpak als deskundigheid en persoonlijk advies. Ateron boogt op jarenlange ervaring in zowel de profit als de non-profit sector en heeft brede expertise in o.a. facilitaire en zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, industrie en bouw.

Diensten:

• Opzetten, implementeren en onderhouden van managementsystemen
• Kwaliteitsmanagement (ISO 9001)
• Risicomanagement (ISO 31000)
• Veiligheidsmanagement (VCA)Milieumanagement (ISO 14001)
• Duurzaamheid (ISO 26000, MVO prestatieladder, CO2-prestatieladder)
• Servicemanagement (ISO 20000-1)
• Informatiebeveiliging (ISO 27001)
• Energiemanagement (ISO 50001)
• Branche-specifieke keurmerken en certificatieschema’s zoals HKZ, NEN-EN 15224 (ISO voor de Zorg), keurmerk bus, keurmerk taxi, keurmerk beveiliging.
• Methodische risicoanalyse op organisatie-en/of procesniveau (zoals BowTie)
• Cultuurworkshops
• Uitvoeren van audits
• Trainingen op maat (waaronder kwaliteitsmanagement en interne audits)

Referenties
Referenties op aanvraag.

Bedrijfsnaam: ATERON B.V.
Adres: Rijksweg Zuid 35
6131 AL SITTARD
Telefoonnummer: 046-4571900
Website: www.ateron.nl
Email: info@ateron.nl

Bureau IN FOCUS - Hoogeveen

Bureau IN FOCUS

Bureau IN FOCUS is een adviesbureau op het gebied van certificering, Arbowet- en regelgeving. Wij adviseren en ondersteunen op een praktische en effectieve wijze.

Wij zijn gespecialiseerd op de normschema’s VCA, VCU, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, De MVO-Wijzer alsmede op de arbeidsomstandighedenwet. Voor een heldere kijk in uw bedrijf maken wij graag een afspraak.

Certificering

Bureau IN FOCUS is specialist op het gebied van certificering en staat bij certificerende instellingen hoog aangeschreven als betrouwbare partij inzake certificatieondersteuning. De adviseurs van Bureau IN FOCUS zijn in de uitoefening van het zelfstandig beroep deels actief als Lead Auditor voor certificerende instellingen en weten hierdoor als geen ander hoe certificering in zijn werk gaat.

Certificering richt zich op het beheren van bedrijfsprocessen middels een vaste systematiek. Het meest bekende systeem voor kwaliteitsbeheersing is het normschema ISO 9001. Voor een goede beheersing van arbeidsomstandigheden bestaat een internationale norm en een nationale norm. De nationale norm is VCA of VCU, zulks afhankelijk van de hiërarchische positie van een organisatie. De internationale norm is ISO 45001. Op het gebied van milieu zijn bedrijfsprocessen beheersbaar middels het normschema ISO 14001.

Achter ieder normschema gaat een systematiek schuil wat feitelijk niets meer of minder is dan een reeks procedures die, mits goed geïmplementeerd, een beleid vormen. Een certificaat wat door een certificerende instelling wordt afgegeven bevestigd dat een bedrijf zich conformeert aan een normschema. Indien uw organisatie gecertificeerd moet zijn of zich wil onderscheiden, neem dan contact met ons op.

Arbowet- en regelgeving

Bureau IN FOCUS is specialist op het gebied van Arbowet- en regelgeving. Onze adviseurs zijn gediplomeerd veiligheidskundige en weten als geen ander hoe Arbowet- en regelgeving zich verhoud ten opzichte van de praktijk. Bureau IN FOCUS ontwikkeld beleid voor het midden en klein bedrijf waarvan de werking in uiteenlopende sectoren succesvol is gebleken. Wij stellen van organisaties de context vast en inventariseren risico’s en kansen. Wij analyseren Arbowet- en regelgeving op relevantie en toepasbaarheid.

Bedrijfsnaam: Bureau IN FOCUS
Adres: De Vos van Steenwijklaan 75
7902 NP HOOGEVEEN
Telefoonnummer: 085 1304 225
Website: www.bureauinfocus.nl
Email: info@bureauinfocus.nl

CertificeringsAdvies Nederland - Veghel

CertificeringsAdvies Nederland

Heeft uw organisatie behoefte aan een managementsysteem conform een ISO-norm? En bent u ook van mening dat niet de norm maar uw organisatie hierbij het uitgangspunt moet zijn? CertificeringsAdvies Nederland is een adviesbureau, gespecialiseerd in de thema’s (organisatie)Kwaliteit, Arbo, Milieu, Informatiebeveiliging en Voedselveiligheid. In onze dienstverlening staat uw (ondernemende) organisatie centraal. Immers, uw organisatie en uw mensen zijn uniek. De implementatie en certificering van een managementsysteem moet dit versterken.
Dankzij ons grote aanbod aan trainingen en cursussen op het gebied van ISO-certificering, vergroten wij de kennis van uw mensen waardoor u het maximale rendement uit uw certificering haalt.

Onze branchemanagers zijn op de hoogte van de ontwikkelingen in de diverse branches waarin wij onze diensten aanbieden. Wij zijn gespecialiseerd in de branches;

– Bouw
– Techniek
– Transport en Logistiek
– Zakelijke dienstverlening en IT
– Food en Feed
– Uitzendbranche

Onze adviseurs denken als een ondernemer en onze docenten hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven. En bij elkaar, als team, zijn wij jouw partner. Partner in Certificeren!

Bedrijfsnaam: CertificeringsAdvies Nederland
Adres: Mountbattenweg 19
5466 AX VEGHEL
Telefoonnummer: 085 487 99 72
Website: www.certificeringsadvies.nl
Email: info@certificeringsadvies.nl

Diks Process Support - Vught

DIKS PROCESS SUPPORT

Diks Process Support is een technisch-bedrijfskundig organisatieadviesbureau, gespecialiseerd in kwaliteit, arbo, veiligheid en milieu. Wat ons typeert is onze pragmatische en laagdrempelige no-nonsense aanpak. We werken niet vóór onze klanten, maar vooral mét hen. We adviseren, begeleiden, ondersteunen en ontzorgen. Op de werkvloer en op managementniveau, maar ook op afstand via ons digitale kwaliteitsmanagementsysteem ‘Manual Master’. Continu verbeteren staat hierbij centraal.

Ons team van aanpakkers is zowel praktisch als theoretisch onderlegd, waardoor we in staat zijn om efficiënt en doelgericht te schakelen op elk niveau. Of het nu gaat om het begeleiden van een (ISO) certificeringstraject, het implementeren van nieuwe wet- en regelgeving of het uitvoeren van een RI&E: wij staan voor u klaar!

Wij kunnen u o.a. helpen met de volgende certificeringstrajecten:

 • Kwaliteit: ISO 9001, GMP+
 • Arbo & Veiligheid: ISO 45001, VCA
 • Milieu: ISO 14001
 • Duurzaamheid: CO2 prestatieladder, MVO prestatieladder
 • Productnormen: BRL’s
 • Informatie beveiliging: ISO 27001

Wij bieden de volgende opleidingen;

 • LEAN (Yellow, Green, Black & Purple belt)
 • Interne auditor
 • BHV
 • Trainingen op maat

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende branches;

 • Maakindustrie
 • Procesindustrie
 • GWW, Infra en Bouw
 • Feed

Meer weten? Neem een kijkje op www.diksprocesssupport.nl of neem contact met ons op via de onderstaande contactgegevens.

Bedrijfsnaam: DIKS PROCESS SUPPORT
Adres: Rouppe van der Voortlaan 42A
5262 HE VUGHT
Telefoonnummer: 06-23199827
Website: https://www.diksprocesssupport.nl/
Email: roy@diksprocesssupport.nl

inTECHrity - Utrecht

inTECHrity

Al sinds 2002 is inTECHrity betrokken bij certificeringsprojecten voor ISO 9001 en 27001 / NEN 7510. Op basis van deze jarenlange ervaring en expertise op gebied van certificering en informatiebeveiliging heeft inTECHrity een ‘best practice aanpak’ ontwikkeld. Met dit praktische stappenplan kunnen we uw certificeringsproject begeleiden, van opzet tot uiteindelijke certificering.

Onze ervaring heeft geleerd dat voor alle organisaties de te doorlopen stappen hetzelfde zijn. Maar de doorlooptijden en de hoeveelheid te verzetten werk zijn natuurlijk afhankelijk van de te certificeren organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van de organisatie, het aantal locaties en de mate waarin de processen op orde zijn.

In de meeste gevallen kunt u binnen zes tot negen maanden gecertificeerd zijn. Maar vaak zijn de kosten behoorlijk hoog en werpt dit voor u een behoorlijke drempel op. Om deze drempel bij u weg te nemen, werken wij bij inTECHrity met een abonnementsstructuur. U kunt hierover meer lezen in ons prijzenmodel, zie onze website https://www.intechrity.nl/diensten/iso27001/

Per 1 maart 2018 is inTECHrity officieel Associate Consultant Programma (ACP) partner van BSI voor de begeleiding van de implementatie van ISO 27001 en ISO 9001 normen. Om in aanmerking te komen voor het ACP-partnerschap, heeft BSI inTECHrity getoetst op onze uitgebreide ervaring en deskundigheid op het gebied van gecertificeerde ISO 27001 en ISO 9001 managementsystemen. Er zijn maar vijftien ACP leden in Nederland. Hiermee behoort inTECHrity tot een select gezelschap op het gebied van ISO 27001 en ISO 9001 begeleiding.

Bedrijfsnaam: inTECHrity
Adres: Papendorpseweg 100
3528 BJ Utrecht
Telefoonnummer: +31 (0)85 130 1281
Website: http://www.intechrity.nl
Email: info@intechrity.nl

KADER Advies- en opleidingsbureau - Amsterdam

KADER Advies- en opleidingsbureau

Kader is een advies- en opleidingsbureau dat trajecten en opleidingen op het gebied van kwaliteit, veiligheid & arbo, milieu & mvo biedt en verzorgt. Wij zetten managementsystemen op om aan (ISO-) normen, wet- en regelgeving te voldoen. We ondersteunen onze opdrachtgevers vaak blijvend zodat opdrachtgevers continu blijven voldoen aan(ISO-) normen, wet- en regelgeving, ook als deze wijzigen. Opleidingen van Kader zijn vaak gericht op veiligheid, zoals MVK en HVK opleidingen.

Bedrijfsnaam: KADER Advies- en opleidingsbureau
Adres: Huis ter Heideweg 4
3705 LZ ZEIST – Almelo – Amsterdam – s-Hertogenbosch – Rotterdam
Telefoonnummer: 030 243 64 64
Website: www.kader.nl
Email: info@kader.nl

Pisotive - Utrecht

PISOTIVE

Pisotive onderscheidt zich van andere ISO adviseurs doordat wij ons richten op het behalen van jouw ondernemersdoelen en het verbeteren van je financiële rendement.

Het ISO raamwerk staat centraal in onze aanpak waardoor je doorlopend voldoet aan de normeisen. We hanteren toegankelijke tarieven en hebben verschillende pakketten, zodat je precies kunt kiezen waar je behoefte aan hebt.

Wij zijn gespecialiseerd in:

 • ISO 9001 voor kwaliteit
 • ISO 14001 voor milieumanagement
 • ISO 27001 voor informatiebeveiliging
 • VCA

Voor actuele informatie kijk op http://www.pisotive.nl of bel ons op 030 – 2072702.

Bedrijfsnaam: PISOTIVE
Adres: Hoogstraat 26
3552 XM UTRECHT
Telefoonnummer: 030 – 207 27 02
Website: http://www.pisotive.nl 
Email: koen@pisotive.com

Proma Consulting B.V. - Amersfoort

PROMA CONSULTING B.V.

Wij begeleiden bedrijven bij het opzetten en implementeren van kwaliteits-, arbo-, milieu-, en veiligheidssystemen zoals bijvoorbeeld ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 en VCA. Daarnaast bieden we totaaloplossingen op het gebied van project- en contractbeheersing in de GWW sector, Bouw, Industrie en Energiemarkt.

Door middel van het implementeren van het ProMa 3D principe, zijnde scope-, kwaliteit- en contractmanagement, realiseren we samen met u beheerste projecten.
Onze visie op beheersbaarheid heeft reeds, aantoonbaar, geleid tot grote verbeteringen bij onze opdrachtgevers.

Wij zijn actief door heel Nederland met een team van toegewijde adviseurs en helpen u graag bij uw vraagstukken met betrekking tot het opzetten, implementeren en onderhouden van uw managementsysteem.

Bedrijfsnaam: PROMA CONSULTING B.V.
Adres: Landweg 5
3829 MK HOOGLANDERVEEN
Telefoonnummer: 085-0160426
Website: www.proma-consulting.nl
Email: info@proma-consulting.nl

Provison - Utrecht

PROVISON

Wij helpen bij het opzetten, implementeren en onderhouden van managementsystemen zoals ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu) VCA en OHSAS 18001 (Arbo)
Daarnaast begeleiden wij organisaties zowel bij het veranderen van bestaande processen als bij het bedenken en in de praktijk brengen van nieuwe ideeën. Wij adviseren met oog voor de praktijk. Van de verplichte risico-inventarisatie & -evaluatie tot het voldoen aan eisen: wij hebben deskundigen in huis.

De mensen achter Provison zijn jonge en hoogopgeleide professionals met passie voor wat ze doen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is één van de kernwaarden van onze organisatie. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als u vragen hebt met betrekking tot andere certificatienormen.

Bedrijfsnaam: PROVISON
Adres: Adriaanstraat 44
3581 SG UTRECHT
Telefoonnummer: 030 7510 740
Website: www.provison.nl
Email: info@provison.nl

Q-Effect - Heerhugowaard

Q-EFFECT

Filosofie
Elk managementsysteem dient een duidelijk doel: Het gekozen systeem moet het management helpen om de organisatie en de werkzaamheden te beheersen. Hoe praktischer dit wordt ingevuld, des meer kans op succes. Tenslotte dient het vooral als hulpmiddel om bij te dragen aan een betere performance, niet als alleen een administratieve last.

Wij geloven erin dat het succes van het systeem door de medewerkers wordt bepaald. Dit lukt vooral wanneer de drempel, om het management systeem te gebruiken, laag is. Tenslotte dient het management systeem als instrument wat elke dag wordt gebruikt, bewust of onbewust.

Onze insteek is dat het succes wordt bepaald door de eenvoud van het systeem: Simpel, logisch van opzet, eenvoudig en duidelijk. Te begrijpen voor iedere medewerker, waarmee wordt bereikt dat er daadwerkelijk mee wordt gewerkt en de systematiek dagelijks bijdraagt aan een betere performance op veel fronten.
Voor u zal dit leiden tot meer inzicht en een beter resultaat!

Benieuwd wat Q-effect kan betekenen voor uw organisatie?
Bel Q-effect: 072 572 27 90 of mail info@q-effect.nl

Wij maken van uw certificatietraject een succes.

U kunt bij ons onder andere terecht voor:

– ISO 9001
– ISO 14001
– VCA
– AS 9100 (aerospace)
– IATF 16949 (automotive)
– Diverse vraagstukken op het gebied van organisatie en procesbeheersing

Gecertificeerd, en dan? Voor een vast bedrag per maand houden wij uw management systeem bij, en kunt u doen waar u goed in bent: Ondernemen!

Bedrijfsnaam: Q-EFFECT
Adres: Kraagbeer 10
1704 TW HEERHUGOWAARD
Telefoonnummer: 072 572 27 90
Website: www.q-effect.nl
Email: info@q-effect.nl

QM Ontwikkeling - Alblasserdam

QM Ontwikkeling

QM Ontwikkeling staat voor wat we beloven. We zetten ons in met onze kennis en ervaring en bieden u daarmee persoonlijke en flexibele inzet van professionals. We werken met en voor u aan concrete en haalbare oplossingen. Oplossingen die processen die uw organisatie naar een hoger niveau brengen.

Bedrijfsnaam: QM ONTWIKKELING
Adres: Edisonweg 10-114
2952 AD ALBLASSERDAM
Telefoonnummer: 085-0645275
Website: http://www.qmontwikkeling.nl
Email: info@qmontwikkeling.nl

logo QM Ontwikkeling Alblasserdam

Ritzky Organisatieadvies - Amsterdam

RITZKY ORGANISATIEADVIES

Ritzky Organisatieadvies is een landelijk organisatieadviesbureau, gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van organisaties bij het opzetten, implementeren, verbeteren en onderhouden van (integrale) managementsystemen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, milieu en MVO. Daarnaast verzorgen wij ook de bijbehorende opleidingen en trainingen. Wij kunnen u van dienst zijn bij:

• Kwaliteit
o NEN-EN-ISO 9001:2008
o INK-managementmodel
o Diverse BRLs (bouwsector en installatiebranche)
o Branchegerichte erkenningsregelingen

• Kwaliteit in de zorg
o HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector)
o ZKN-keurmerk

• Veiligheid
o RI&E (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie)
o VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers)
o VCU (Veiligheids Checklist Uitzendorganisaties)
o VGM-projectplan

• Milieu
o NEN-EN-ISO 14001:2004

• MVO
o MVO-wijzer (MVO Verklaring en MVO Certificaat)
o MVO prestatieladder

• Voedselveiligheid
o HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points)
o Hygiënecode

• Opleidingen en trainingen
o Basisveiligheid VCA (B-VCA)
o Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA)
o Bedrijfshulpverlening BHV
o Interne auditor training

Bedrijfsnaam: RITZKY ORGANISATIEADVIES
Adres: Johan Huizingalaan 345
1066 TW AMSTERDAM
Telefoonnummer: 020-716 36 75
Fax nummer: 020-716 36 77
Website: www.ritzky.nl
Email: info@ritzky.nl

van Houten & partners B.V. - Rotterdam

VAN HOUTEN & PARTNERS B.V.

VAN HOUTEN & PARTNERS B.V. – Denken mee in veiligheid en kwaliteit –

Van Houten & partners BV is een landelijk opererend adviesbureau voor o.a. begeleiding in VCA,
ISO, MVO, RI&E, VCA cursussen, BHV.

Van Houten & partners bv. richt zich met name op het midden- en kleinbedrijf. Van Houten & partners bv uw partner in kwaliteit en veiligheid. Specialisten, die zich niet opstellen als een controleur, maar juist als een partner van de ondernemer. Het gaat niet alleen om de regels, maar het gaat juist om meedenken en het zoeken naar oplossingen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Bedrijfsnaam: Van Houten & partners B.V.
Adres: Mart Stamhof 9
3059 LV Rotterdam
Telefoonnummer: 010-2680065
Website: www.vanhouten.nl
Email: info@vanhouten.nl

Vos Advies - Hollandscheveld

VOS ADVIES

Vos Advies BV is in 1996 opgericht vanuit de behoefte organisaties integraal te adviseren bij bedrijfskundige vraagstukken. In eerste instantie lag de nadruk vooral op het implementeren van kwaliteitssystemen (o.a. ISO 9001). Door de jaren heen is dit doorontwikkeld naar het beheersbaar maken van risico’s en het outputgericht implementeren van managementsystemen.

Ons kantoor werkt vanuit 2 kerndisciplines, te weten Zorg en Techniek. Ons Team Techniek werkt in Nederland, België en Duitsland voor uiteenlopende bedrijven in o.a. de sectoren bouw, industrie, GWW/groenvoorziening, installatie, automotive en energie (olie/gas). Ons Team Zorg & Welzijn adviseert uiteenlopende klinieken en zorg- en onderwijsinstellingen.

Het belang van de klant staat bij ons altijd voorop. Dat wil niet zeggen dat wij alles doen wat de klant van ons vraagt. Een positief kritische houding en ethisch handelen zijn 2 basiswaarden binnen onze organisatie. Met dit als uitgangspunt richten wij ons altijd op het behalen van de gezamenlijk overeengekomen doelstellingen.

Bedrijfsnaam: VOS ADVIES
Adres: Zuideropgaande 54
7913 TN HOLLANDSCHEVELD
Telefoonnummer: 088 – 858 11 22
Website: www.vosadvies.nl
Email: info@vosadvies.nl