Meer dan 1.6 miljoen bedrijven wereldwijd zijn ISO gecertificeerd

En dat is niet voor niets. Bedrijven willen met toenemende mate enkel en steeds meer zakendoen met andere ISO-gecertificeerde bedrijven of eisen certificering voor verdere samenwerking. Niet-gecertificeerde bedrijven worden steeds meer uitgesloten bij aanbestedingen of leverancier-/partnerselecties.

ISO-kwaliteitsnormen zijn bewust ontwikkeld om u te helpen uw bedrijf goed te beheren en te leiden. Daarnaast helpt het u de bedrijfsprestaties continu & systematisch te evalueren en te optimaliseren.

Wanneer uw bedrijf ISO gecertificeerd is wil dat zeggen dat er voor 100% aan alle eisen van de betreffende norm voldaan is. Een onafhankelijke externe organisatie, de Certificatie Instelling(CI), concludeert dit uit onderzoek (een audit) waarna zij u een officieel ISO-certificaat toekennen.

Voordelen van ISO certificering

ISO certificering kent vele voordelen. De belangrijkste voordelen staan kort en krachtig hieronder voor u op een rijtje.

 • Identificatie & Optimalisatie

  ISO-certificering helpt om uw verschillende bedrijfsprocessen te identificeren en te optimaliseren.
  Hierdoor krijgt uw management een hulpmiddel ter beschikking om het bedrijf te sturen.

 • Positief imago

  ISO-certificering draagt bij aan positief bedrijfsimago, zowel nationaal als internationaal, wat resulteert in een voorsprong op uw concurrenten.

 • Kostenbesparing

  Verhoging van efficiëntie, wat resulteert in kostenverlagingen.

 • Betrokkenheid

  Processen & structuren worden voor de gehele organisatie duidelijk, waaronder communicatiestructuren, taken en verantwoordelijkheden. Betrokkenheid van uw medewerkers wordt hierdoor vergroot, wat bevorderlijk is voor de werksfeer, werkdruk en terugdringen van ziekteverzuim.

 • Klanttevredenheid

  Klant en klanttevredenheid staat centraal; focus op het optimaliseren van klanttevredenheid.

 • Fouten voorkomen

  Problemen kunnen tijdig gesignaleerd en geïdentificeerd worden, waardoor u actie kunt ondernemen om fouten in de toekomst te voorkomen.

ISO-certificaat garantie voor succes?

Het beschikken over een ISO-certificaat geeft geen garantie voor succes. ISO-certificering is een krachtig instrument om uw organisatie te optimaliseren en te verbeteren. Het is uiteraard aan uzelf/ uw management om dit hulpmiddel te gebruiken en te benutten. Ondanks dat, kunt u er vanuit gaan dat u als (potentieel) ISO-gecertificeerd bedrijf voldoet aan de normeisen zoals getoetst door haar Certificatie Instelling, wat vele voordelen met zich meebrengt.