Meer dan 1.6 miljoen bedrijven wereldwijd zijn ISO gecertificeerd

En dat is niet voor niets. Bedrijven willen met toenemende mate enkel en steeds meer zakendoen met andere ISO gecertificeerde bedrijven of eisen certificering voor verdere samenwerking. Niet-gecertificeerde bedrijven worden steeds meer uitgesloten bij aanbestedingen of leverancier-/partnerselecties.

ISO kwaliteitsnormen zijn bewust ontwikkeld om u te helpen uw bedrijf goed te beheren en te leiden. Daarnaast helpt het u de bedrijfsprestaties continu & systematisch te evalueren en te optimaliseren.

Wanneer uw bedrijf ISO gecertificeerd is wil dat zeggen dat er voor 100% aan alle eisen van de betreffende norm voldaan is. Een onafhankelijke externe organisatie, de Certificatie Instelling (CI), concludeert dit uit onderzoek (een audit) waarna zij u een officieel ISO certificaat toekent.

Voordelen van ISO certificering

ISO certificering kent vele voordelen. De belangrijkste voordelen staan kort en krachtig hieronder voor u op een rijtje.

 • Identificatie & Optimalisatie

  ISO certificering helpt om uw verschillende bedrijfsprocessen te identificeren en te optimaliseren.
  Hierdoor krijgt uw management een hulpmiddel ter beschikking om het bedrijf te sturen.

 • Positief imago

  ISO certificering draagt bij aan positief bedrijfsimago, zowel nationaal als internationaal, wat resulteert in een voorsprong op uw concurrenten.

 • Kostenbesparing

  Verhoging van efficiëntie, wat resulteert in kostenverlagingen.

 • Betrokkenheid

  Processen & structuren worden voor de gehele organisatie duidelijk, waaronder communicatiestructuren, taken en verantwoordelijkheden. Betrokkenheid van uw medewerkers wordt hierdoor vergroot, wat bevorderlijk is voor de werksfeer, werkdruk en terugdringen van ziekteverzuim.

 • Klanttevredenheid

  Klant en klanttevredenheid staat centraal; focus op het optimaliseren van klanttevredenheid.

 • Fouten voorkomen

  Problemen kunnen tijdig gesignaleerd en geïdentificeerd worden, waardoor u actie kunt ondernemen om fouten in de toekomst te voorkomen.

ISO certificaat garantie voor succes?

Het beschikken over een ISO certificaat geeft geen garantie voor succes. ISO certificering is wél een krachtig instrument om uw organisatie te optimaliseren en te verbeteren. Het is uiteraard aan uzelf/ uw management om dit hulpmiddel te gebruiken en te benutten. Ondanks dat, kunt u er vanuit gaan dat u als (potentieel) ISO gecertificeerd bedrijf voldoet aan de normeisen zoals getoetst door haar Certificatie Instelling, wat vele voordelen met zich meebrengt.